Голяма част от  евродепутатите в ЕП в Страсбург призоваха днес

...
Голяма част от  евродепутатите в ЕП в Страсбург призоваха днес
Коментари Харесай

ЕС може да гласува за приемането на България и Румъния в Шенген през декември

Голяма част от  евродепутатите в Екологичен потенциал в Страсбург приканиха през днешния ден за неотложно присъединение на България и Румъния към Шенген.

По-рано българските евродепутати от всички политически групи излязоха с декларация, с която настояха за унищожаване на 11-годишната обсада на двете страни.

Следващата седмица чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз ще провежда експертна задача в двете страни за оценка на използването на основни елементи от шенгенското законодателство.

Съветът на Европейски Съюз може да гласоподава по въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген през декември, заяви през днешния ден чешкият министър по европейските въпроси Микулаш Бек от името на председателството на институцията.

Зам.-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас дефинира идната инспекция като израз на „ похвална бистрота ”, тъй като е по самодейност на София и Букурещ. По неговите думи е време за разширение на Шенген и от 2011 година Европейска комисия упорства за приемането на България и Румъния.

ЕНП поддържа влизането на България и Румъния в Шенген.

„ За нас няма жители първа и втора употреба, те са взели всички ограничения. Мястото на София и Букурещ е в Шенген. Призоваваме да се одобряват. Разширяването на Шенген е лакмусов тест. Така ще може да подсилим външните граници, дано да продължим триумфите на Шенген като го подсилим с България и Румъния ”, сподели ръководителят Манфред Вебер. 

Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ-СДС) съобщи, че България способства за сигурността на Европейски Съюз със отбраната на външните граници. Българските жители са изморени от този спор, заключи той.

Андрей Новаков (ЕНП/ГЕРБ-СДС) акцентира, че Желязната завеса не е била просто израз. Шенген от знак на единството се трансформира в нова Желязна завеса, означи той.

Александър Йорданов (ЕНП/ГЕРБ-СДС) съобщи, че има чувството за пиеса на парадокса. Разширяването ще бъде триумф за Европейски Съюз, а ново отсрочване ще бъде от изгода за хибридната война на Кремъл против Европа, разяснява той.

Предвижда се по-късно този месец Екологичен потенциал да одобри нов апел за присъединението на България и Румъния към Шенген.

 



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР